4x4 tour naar de duinen van Chegaga vanuit Mhamid 2 dagen/1 nacht

Programma 1: Mhamid - L'oasis sacree- Erg Chegaga

Programma 2: Mhamid - L'oasis sacree -Mehat Solah- Erg Chegaga-Mhamid

PROGRAMMA 1:

1e dag

We vertrekken om 15u in Mhamid met een 4×4 naar de prachtige grote duinen van Chegaga. We rijden twee uur door de woestijn langs de hamada van de Draa en we stoppen aan de Oase sacree.

We rijden verder naar Chegaga. Bij aankomst hebben we sandboards waarmee jullie van de duinen kunnen glijden over het goudkleurig zand. Na een drankje en gezonde versnapering kunnen we naar de hoogste top (300 m) klimmen en genieten van een zonsondergang in een prachtig kleurenpalet met zicht over de immense duinenzee. We keren terug naar het woestijnkamp. De avond wordt magisch met kaarsen en muziek en dans … we dineren en overnachten in het kamp.

2de dag

Voor de early birds, is er een zonsopgang met een nieuw kleurenpalet. Na het ontbijt rijden we terug naar Mhamid via Oued Latach met aankomst om 11u. Jullie kijken terug op een onvergetelijke excursie en we horen graag jullie feedback.

PROGRAMMA 2

1e dag

We vertrekken van Mhamid met een 4×4 rond 9 uur in de ochtend, door de zandweg in de richting van Ouad Lahtach, waar we een stop maken om te genieten van het landschap (panoramisch uitzicht).

We rijden in de richting van de Heilige Oasis. We stoppen bij de bron onder de palmbomen.

Aankomst op Mehat Solahe voor de lunch in de schaduw van de palmbomen.

We rusten uit of doen een korte siësta. In de namiddag, vertrekken we naar de grote duinen van Chegaga.

We beklimmen de grote duin (hoogte 300 m) om de zonsondergang te bewonderen in een magnifiek kleurenpalet met uitzicht over de duinenzee. We bieden de mogelijkheid om te sandboarden in de duinen. Ga onderaan de grote duinen van Chegaga op een bord glijden op het warme zand ,staan of liggen ,het is een heerlijk gevoel, een spannende vrijheid voor de durvers. Het gaat langzamer op een zachte helling en dat geeft een ontspannend gevoel. In het kamp bieden we een drankje aan met gezonde versnapering. We verzorgen een muzikale avond rond het kampvuur. We dineren en overnachten in het kamp.

2de dag

Voor de early birds is er de zonsopgang in een nieuw kleurenpalet. Na het ontbijt vertrekken we richting Mhamid. We stoppen aan de waterputten, waar we drommedarissen en nomaden ontmoeten. Om 11u arriveren we in Mhamid. Jullie kijken terug op een onvergetelijke excursie en we horen graag jullie feedback.

info

  • Maximum 6 personen per 4×4
  • 10% korting voor kinderen tot 12 jaar,gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar (maximaal 1 kind per gezin)
  • Drankjes (behalve water en maaltijden) en entreegeld voor culturele bezienswaardigheden en andere persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen
  • Vanaf 12 personen voorzien we een groepstarief
  • Volpension
  • Prijs op aanvraag (zie tarieven pagina )